Champagne in Sarajevo, meelsoep aan de Marne
Een unieke kijk op voedsel tijdens de Eerste WereldoorlogOntdek het belang van voedsel tijdens een van de meest ingrijpende periodes in de geschiedenis met dit boeiende boek. Het beschrijft de dagelijkse strijd van soldaten en burgers om voedsel te vinden en hoe dit van invloed was op het verloop van de oorlog. Wat dit boek echt bijzonder maakt, is dat de auteur zelf deelneemt aan re-enactments en zelfs werkt als souschef in ... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 22,50 en € 22,50
Productinformatie
Een unieke kijk op voedsel tijdens de Eerste Wereldoorlog
Ontdek het belang van voedsel tijdens een van de meest ingrijpende periodes in de geschiedenis met dit boeiende boek. Het beschrijft de dagelijkse strijd van soldaten en burgers om voedsel te vinden en hoe dit van invloed was op het verloop van de oorlog. Wat dit boek echt bijzonder maakt, is dat de auteur zelf deelneemt aan re-enactments en zelfs werkt als souschef in een nagebouwde veldkeuken. Hij gaat zelfs zover dat hij een aantal koude, eenzame en hongerige dagen en nachten doorbrengt in een gerestaureerde Duitse loopgraaf.
Vanuit verschillende perspectieven
De historische gebeurtenissen worden gezien vanuit het standpunt van de belangrijkste landen die aan het Westfront strijd leverden, namelijk Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Het boek weeft op behendige wijze citaten uit dagboeken, handleidingen en getuigenissen door het verhaal. De focus blijft sterk gericht op voedsel, of eerder het gebrek eraan, en alles wat ermee te maken heeft: productie, distributie, bereiding en ontvangst.
Authentieke recepten en nieuwe inzichten
Als bonus bevat het boek authentieke recepten uit de veldkeukens van soldaten en gewone burgers. Deze geven een uniek inzicht in hoe mensen probeerden te overleven met beperkte middelen. Deze herziene en uitgebreide druk bevat ook een nieuw hoofdstuk over de voedselvoorziening in België, waarin de rap slinkende voedselvoorraden en de landbouwsector achter prikkeldraad aan bod komen.
Prijswinnend en geprezen
Dit boek werd erkend met verschillende prijzen, waaronder de zilveren Military History Award in 2020 en de bronzen Foreword Indies Book of the Year Award in de categorie Oorlog & Militair in 2019. Het wordt geprezen als een uitzonderlijke en alternatieve kijk op het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog, met een persoonlijke touch die dit boek een absolute must-read maakt voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis.
De auteur, Rick Blom, is een ervaren journalist en historicus. Zijn eerdere publicaties zijn verschenen in gerenommeerde tijdschriften zoals De Groene Amsterdammer, The Moscow Times en Nieuwe Revu. Hij woont en werkt in Amsterdam waar hij zijn passie voor geschiedenis tot leven brengt.
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 22,9 x 15 x 2,8 cm |
Gewicht | 504 g |
Overig
Aantal pagina's | 288 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Paperback |
Boek, ebook of luisterboek? | |
Druk | 1 |
Illustraties | Met illustraties |
Nieuw of tweedehands | |
Studieboek | |
Studieboek of algemeen | |
Taal | |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | Nov-21 |
Algemeen
EAN | 9789089754943 |
---|