Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum Vantoen.nu Oudhollands kookboek
Ontdek de betoverende Hollandse keuken van weleerHeb je ooit gefascineerd gebladerd door oude kookboeken en jezelf afgevraagd hoe het zou zijn om te dineren op de grootse banketten van onze voorouders? Dankzij het speurwerk van mevrouw Van "t Veer hoef je niet langer te fantaseren. In haar meeslepende boek neemt ze je mee op een culinaire reis door de geschiedenis van onze Hollandse keuken.Een zorgvuldig gedocumenteerd verh... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 19,20 en € 19,20
Productinformatie
Ontdek de betoverende Hollandse keuken van weleer
Heb je ooit gefascineerd gebladerd door oude kookboeken en jezelf afgevraagd hoe het zou zijn om te dineren op de grootse banketten van onze voorouders? Dankzij het speurwerk van mevrouw Van "t Veer hoef je niet langer te fantaseren. In haar meeslepende boek neemt ze je mee op een culinaire reis door de geschiedenis van onze Hollandse keuken.
Een zorgvuldig gedocumenteerd verhaal uit vervlogen tijden
Gewapend met antieke kookboeken onthult mevrouw Van "t Veer de geheimen van Aagjes keuken, schitterend gepoetst en geschrobd, en duikt ze zelfs verder terug in de zeventiende eeuw en het eind van de middeleeuwen. Geen lyrisch verslag, maar een gedegen onderzoek naar ons culinaire erfgoed.
Verrukkelijke gerechten en fascinerende anekdotes
Tussen de beschrijvingen van brijen en pauwenstaarten in het eerste kookboek van Thomas van der Noot uit 1510 ontdek je allerlei eet- en kookgewoonten van onze voorouders. Van alledaagse kost zoals appelepap tot overdadige feestbanketten, dit boek brengt het allemaal tot leven. Talloze anekdotes en zelfs schoonheidsrecepten maken het verhaal compleet.
Bewondering en verwondering over smaakcombinaties van weleer
Hoe konden onze voorvaderen zulke gewaagde en exotische kruidencombinaties door hun keel krijgen? Terwijl je met groeiende belangstelling leest, groeit ook je verwondering. Gelukkig vind je in dit boek nog steeds recepten die met een kleine aanpassing onze moderne smaakpapillen kunnen strelen.
Een culinair tijdreisavontuur voor fijnproevers en geschiedenisliefhebbers
Dit prachtige historische culinaire boek zal niet alleen geschiedenisfanaten bekoren, maar ook gastronomen en huisvrouwen. Bladerend door de pagina's van dit kostelijke boek zul je vele aangename uren beleven, al dan niet vergezeld van traditionele lekkernijen zoals roffioelen of pastinaken.
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 21 x 13,5 x 1,8 cm |
Gewicht | 257 g |
Informatie
Doelgroep |
Overig
Aanbevolen leeftijd | 12 jaar |
Aantal pagina's | 277 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Paperback |
Boek, ebook of luisterboek? | |
Druk | 90 |
Illustraties | Met illustraties |
Nieuw of tweedehands | |
Studieboek | |
Taal | |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | Sep-08 |
Algemeen
EAN | 9789031502837 |
---|---|
Merk | Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum |