Boom Uitgevers Richtlijn Diëtetiek bij de ziekte van Parkinson
- Studieboek
Voedingsgerelateerde problemen bij de ziekte van ParkinsonDe ziekte van Parkinson is een progressieve ziekte die kan leiden tot verschillende voedingsgerelateerde problemen. Patiënten kunnen te maken krijgen met gewichtsverlies of ongewenste gewichtstoename. Bovendien kunnen obstipatie en een vertraagde maaglediging de opname van parkinsonmedicatie vertragen en minder voorspelbaar maken. Responsfluctuaties kunnen ook optrede... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 32,50 en € 32,50
Productinformatie
Plus- en minpunten
- Studieboek
Voedingsgerelateerde problemen bij de ziekte van Parkinson
De ziekte van Parkinson is een progressieve ziekte die kan leiden tot verschillende voedingsgerelateerde problemen. Patiënten kunnen te maken krijgen met gewichtsverlies of ongewenste gewichtstoename. Bovendien kunnen obstipatie en een vertraagde maaglediging de opname van parkinsonmedicatie vertragen en minder voorspelbaar maken. Responsfluctuaties kunnen ook optreden door de competitie tussen eiwitten uit de voeding en de levodopa bij opname in de dunne darm en passage van de bloed-hersenbarrière. Daarnaast kunnen kauw- en slikstoornissen ontstaan, waardoor patiënten moeite hebben met eten en zich kunnen verslikken.
Richtlijn Diëtetiek bij de ziekte van Parkinson
Om deze problemen aan te pakken, is de Richtlijn Diëtetiek bij de ziekte van Parkinson ontwikkeld door samenwerking tussen de Parkinson Vereniging, ParkinsonNet en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Deze richtlijn is gebaseerd op wetenschappelijke evidentie, aangevuld met expertise en voorkeuren van diëtisten met specifieke kennis van Parkinson en van patiënten zelf.
Primair is deze richtlijn bedoeld voor diëtisten die betrokken zijn bij de behandeling en begeleiding van patiënten met de ziekte van Parkinson. Het biedt beslissingsondersteuning en richtlijnen voor deze diëtisten. Daarnaast is de richtlijn informatief voor andere zorgverleners die patiënten met Parkinson doorverwijzen naar diëtisten of die met diëtisten samenwerken.
Andere richtlijnen en versies beschikbaar
Naast de Richtlijn Diëtetiek bij de ziekte van Parkinson hebben dezelfde auteurs ook de Richtlijn Voeding bij de ziekte van Parkinson ontwikkeld. Deze richtlijnen bieden zowel zorgverleners als patiënten waardevolle informatie over de rol van voeding bij de ziekte van Parkinson.
Met deze richtlijnen willen we diëtisten en andere zorgverleners ondersteunen bij de behandeling en begeleiding van patiënten met de ziekte van Parkinson, om voedingsgerelateerde problemen effectief aan te pakken en de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 24 x 17 x 1,1 cm |
Gewicht | 323 g |
Overig
Auteur(s) | |
Bindwijze | Paperback |
Druk | 1 |
Illustraties | Met illustraties |
Studieboek | |
Taal | Nederlands |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | Nov-12 |
Algemeen
EAN | 9789059319097 |
---|---|
Merk | Boom Uitgevers |