Waar Moet je op Letten Bij de Aanschaf van een Babyfoon in 2024?

Waar Moet je op Letten Bij de Aanschaf van een Babyfoon in 2024?
Van signaaltype tot batterijduur: ontdek de cruciale overwegingen bij het kiezen van de perfecte babyfoon.

Natuurlijk wil je het beste van het beste voor je kleine baby. Op deze pagina leer je alles over de verschillende soorten babyfoons die verkrijgbaar zijn.

Babyfoon kopen
Wanneer je een babyfoon gaat kopen, is het belangrijk om er alles goed over te weten. Je gaat het gebruiken voor de meest kwetsbare en zorg afhankelijke die er is, een baby. Op BestePrijs leggen we de verschillende soorten en functies uit.

Welke babyfoon kies jij voor geruststelling?
Wanneer je een babyfoon gebruikt creëer je een stukje rust voor jezelf. Het maakt eigenlijk niet uit of het nu s’nachts of overdag is, want zodra je baby wakker is en je hoort geluid door de babyfoon dan weet je of het serieus is of niet. Rustig brabbelen behoeft geen reactie van jou, zeker niet als het eigenlijk nog geen tijd is om je kindje uit bed te halen. Het is niet de bedoeling dat je op elk geluid reageert omdat je als kersverse ouder soms niet weet wat elk geluid van je kind nu daadwerkelijk betekend.

Soms is het een kwestie van aandacht vragen en er zijn theorieën dat je daar niet altijd voor moet gaan. Daar verschillen de meningen natuurlijk behoorlijk over maar voor jou helpt de babyfoon in ieder geval om de rust thuis en in jezelf te bewaren totdat het echt nodig is om in te grijpen.

Wat voor apparaat is eigenlijk een babyfoon?
Een babyfoon bestaat meestal uit twee delen. Een ouderunit en een babyunit. Een babyunit wordt in de babykamer geplaatst en vangt de geluiden op die de baby maakt. Er zit dus een zender in. Met een ouderunit kun je deze geluiden horen. Een ouderunit wordt daarom ook wel ontvanger genoemd. Vaak zijn er ook visuele indicatoren aanwezig. LED-lampjes gaan bijvoorbeeld aan als er geluid wordt gemaakt of de babyfoon trilt. Hoe je vervolgens omgaat met een onrustige of moeilijk in slaap vallende baby hangt ook af van de functies van je babyfoon.

Bij verschillende modellen is het niet nodig om fysiek aanwezig te zijn in de babykamer om je baby gerust te stellen. Goedkopere modellen hebben vaak een nachtlampje. Baby’s voelen zich vaak een beetje veiliger als het aanwezig is. Daarnaast zijn er babyfoon-modellen die slaapliedjes kunnen afspelen. Ook een uitstekende manier om je baby in slaap te krijgen. Mocht dit niet helpen, dan zijn er ook veel babyfoons die een terugspreekfunctie hebben. Zo kun je met je eigen stem je baby geruststellen en in slaap lokken.

Soorten babyfoons
Bij de aanschaf van een babyfoon kun je letten op het type aansluiting dat de babyfoon gebruikt. Je hebt een analoge aansluiting, een digitale aansluiting en een internetverbinding. Met de digitale aansluiting kun je nog onderverdelen in DECT en FHSS. Met een DECT babyfoon heb je een verbinding die sterk genoeg is om 100 tot 300 meter te overbruggen. Ben je bij de buren uitgenodigd voor de lunch? Dan hoor je met deze babyfoon toch wat er in de slaapkamer van je kind gebeurt. Met de FHSS babyfoon verstuur je de informatie digitaal en doordat deze informatie versleuteld verstuurd wordt heb je met deze babyfoon een hoge mate van veiligheid.

Extra functies op babyfoons
Waar je vroeger blij was met geluid wil je nu vaak ook beeld. Deze kun je kiezen voor babyfoons die gebruikmaken van een internetverbinding. Het enige wat je dan hoeft te doen is de babyfoon aan je eigen wifi-netwerk toe te voegen en een app op je tablet of telefoon te zetten die de afbeelding opvraagt. Zo kun je controleren of er geluiden uit de kamer komen en of er bijvoorbeeld haast is.

Ook kun je tussendoor checken of je baby nog onder het dekentje ligt. Vooral wanneer je baby van stil naar de bewegingsfase gaat kan het ook heel grappig zijn om je baby van een afstand te zien, zonder dat hij weet dat je in de buurt bent. Een andere functie die je misschien handig vindt is die waarmee je geluid de andere kant op kunt sturen. Veel jonge baby’s reageren op het geluid van een van de ouders en als je je kind gerust kunt stellen via de babyfoon kan het een goede oefening zijn om je kind te kalmeren.

Prijzen van babyfoons
Je kunt de basismodellen van een babyfoon voor een paar euro krijgen. Voor 30 euro heb je al een prima toestel. De luxere varianten koop je voor rond de 300 euro en je krijgt een goed beeld. Ook heb je bij de babyfoons vaak een veel groter bereik binnen en buiten je huis en er zijn veel andere gadgets, zoals bijvoorbeeld de bediening.

Bekijk hier alle babyfoons of kies één van de meest verkochte in onderstaande lijst

Zoektermen: Babyfoon soorten, Babyfoon kopen, Functies van babyfoons, Babyfoon modellen, Babyfoon aansluitingen, Babyfoon prijzen en kosten, Beste babyfoon merken, Babyfoon met camera en wifi

0 Vergelijk

Vergelijk producten

Op dit moment heb je nog geen producten die we kunnen vergelijken. Je kunt producten eenvoudig toevoegen in het overzicht op de product pagina.

Waarschuwing

Deze pagina bevat mogelijk producten en/of foto's die ongeschikt zijn voor minderjarigen.