TP-Link Tapo C200 Beveiligingscamera Review: Prestaties & Features Uitgelicht

TP-Link Tapo C200 Beveiligingscamera Review: Prestaties & Features Uitgelicht
Slimme beveiligingscamera's zijn momenteel erg populair, waarbij fabrikanten steeds slimmere camera's produceren

Slimme beveiligingscamera's zijn momenteel erg populair, waarbij fabrikanten steeds kleinere en slimmere camera's produceren om het huis te beschermen. TP-Link is relatief nieuw in de wereld van slimme camera's, maar lijkt de markt te willen verstoren met een indrukwekkend goedkope slimme camera die rechtstreeks kan concurreren met alternatieven die meer dan € 50,- kosten.

Is het TP-Link gelukt om iets indrukwekkends te creëren dat gebruikers zou kunnen verleiden weg te gaan bij gevestigde fabrikanten van slimme camera's zoals Ring? Lees verder om erachter te komen.

Beweging
Terwijl sommige fabrikanten van slimme beveiligingscamera's zich richten op het ontwerp van hun camera's, met stijlvolle apparatuur die past bij de omgeving waarin het zich bevindt, heeft de TP-Link Tapo C200 een veel eenvoudigere uitstraling. De ronde 'kop' is grotendeels onopvallend, en hetzelfde kan gezegd worden voor de gebogen basis. Degenen die hoopten dat het in verschillende kleuren verkrijgbaar zou zijn om de esthetiek van hun kamer aan te passen, zullen teleurgesteld zijn: de C200 is alleen verkrijgbaar in het wit.

De gewogen basis zorgt ervoor dat de camera vrij kan staan op een plank, maar voor degenen die echte volledige kamertoezicht willen, is er ook de optie om deze met de meegeleverde kit aan het plafond te bevestigen. Een waarschuwing echter: met een 2 meter kabel en geen ingebouwde batterij is het raadzaam om de camera in de buurt van een stopcontact te monteren.

De camera heeft een verticaal bereik van 114° en een horizontaal bereik van 360°, waardoor je volledige vrijheid hebt om bijna overal in de kamer te kijken met een tik in de TP-Link Tapo-app voor iOS en Android. Je kunt de hoek op elk moment handmatig aanpassen, of je kunt de camera constant van links naar rechts laten bewegen.

Als je besluit om de camera stabiel te houden, heb je ook de mogelijkheid om je favoriete hoeken in de app op te slaan, zodat de camera binnen enkele seconden van positie kan veranderen. Ik heb bijvoorbeeld afzonderlijke snelkoppelingen om mijn achterdeur, woonkamerdeur en voorraam te bekijken, die ik snel kan wisselen als ik niet thuis ben.

De pan- en tilt-functionaliteit stelt je in staat om een groter gebied gedetailleerder te bekijken dan de meeste concurrerende slimme camera's op de markt, waarvan de meeste een statische groothoekcamera bieden die meestal varieert tussen 100° en 180°.

Het enige echte minpunt is dat het geen gebruik maakt van de pan- en tilt-technologie wanneer het beweging detecteert. Waar andere pan- en tilt-camera's de bron van de beweging door de kamer zullen volgen, doet de C200 dit eenvoudigweg niet, en ik kan niet anders zeggen dan dat dit een gemiste kans is voor de budgetvriendelijke camera van TP-Link.

Toeters & Bellen
Het belangrijkste aspect van elke beveiligingscamera is de videokwaliteit, dus laten we daar beginnen. Ondanks de prijs onder de € 50,- voor de Tapo C200, is de kwaliteit zowel overdag als 's nachts verrassend helder. De camera kan video's opnemen in 1080p en een ingebouwde 850nm IR LED maakt het mogelijk om 's nachts tot 30ft ver te zien - meer dan genoeg voor de meeste kamers in huis.

Met een opname van 15fps is de video weliswaar niet zo soepel als bij sommige alternatieven, maar er is veel detail beschikbaar - je kunt zelfs inzoomen in de app zonder al te veel negatieve invloed op de algehele kwaliteit. Overdag is er volledige kleuropname beschikbaar, en hoewel het 's nachts beperkt is tot zwart-wit wanneer nachtzicht is ingeschakeld, is er geen echte degradatie in de algehele kwaliteit. Je kunt nog steeds relatief kleine details zien in een nachtopname, perfect om een oogje op het huis te houden als je weg bent.

Terwijl de meeste andere slimme camera's cloudtechnologie gebruiken voor videoregistratie, die afhankelijk is van je internetverbinding, gebruikt de C200 een ingebouwde microSD-kaart (helaas niet inbegrepen in de doos) om beelden op te nemen. Dat is goed nieuws qua videokwaliteit en stelt de Tapo C200 ook in staat om constant op te nemen in plaats van alleen wanneer beweging wordt gedetecteerd, als je dat liever hebt, maar er is ook een groot nadeel.

De afhankelijkheid van lokale opslag betekent dat er geen externe cloudback-up is om een veilige kopie van de beelden op te slaan. Als een indringer de camera vernietigt of de microSD-kaart verwijdert, kun je niet zien wat er is vastgelegd.

Er is een ingebouwde sirene om indringers af te schrikken die je kunt programmeren om automatisch te activeren bij bewegingsdetectie, maar het is geen echte sirene. Het klinkt eerder als een alarm dat wordt afgespeeld op een goedkope Bluetooth-luidspreker - het zal waarschijnlijk elke indringer verrassen, maar het zal niet zo oorverdovend oncomfortabel zijn als het 110db gekrijs van de Ring Indoor Cam.

De bijbehorende app kan het succes maken of breken van de ervaring met een slimme camera, maar gelukkig is de TP-Link Tapo-app voor iOS en Android goed ontworpen, hoewel het wel enkele functies mist die we zouden verwachten te zien.

De app stelt je in staat om een live videostream van de camera te bekijken, evenals opgenomen beelden te bekijken in een tijdslijnweergave, de tweeweg-audiofunctie te gebruiken om te praten met wie je maar ziet, een privacy-modus te activeren om opname uit te schakelen, en bewegingsdetectie en meldingen aan te passen.

Het is echter op het gebied van bewegingsdetectie en meldingen dat direct beperkingen zichtbaar worden.

Hoewel je de bewegingszones kunt aanpassen om valse bewegingsmeldingen te vermijden, is er geen manier om bewegingsmeldingen voor bepaalde periodes uit te schakelen - je kunt alleen alle meldingen altijd ontvangen, of helemaal geen meldingen, en dat is niet ideaal als je de camera in een drukke woonkamer hebt opgesteld. Je kunt bewegingsdetectie wel uitschakelen op een schema, maar dan stopt de camera ook met het opnemen van beelden. Dit is wel iets dat opgelost kan worden met een software-update.

Prijs
Ondanks alles wat de TP-Link Tapo C200 te bieden heeft, is het verrassend vriendelijk voor je portemonnee met een prijs van rond de € 35,- op onze website. Dat is veel goedkoper dan bijvoorbeeld de Logi Circle 2 en zelfs de budgetgerichte Indoor Cam van Ring, waarbij de optie van TP-Link geavanceerdere functies biedt zoals pan- en tilt-ondersteuning en de mogelijkheid om opgenomen beelden te bekijken zonder een dure maandelijkse cloudservice-abonnement.

Conclusie
De TP-Link Tapo C200 biedt een superieure dekking dankzij de pan- en tilt-ondersteuning, met een horizontale dekking van 360° en een verticale dekking van 114° in elke binnenruimte. De videokwaliteit is gedetailleerd zowel overdag als 's nachts, er is nachtzicht tot 30ft en de bijbehorende app is over het algemeen goed gebouwd, hoewel hij één of twee handige functies mist.

Het breekpunt voor sommigen is het ontbreken van cloudopslag; hoewel het betekent dat je geen maandelijkse vergoeding hoeft te betalen voor het opslaan van video's, betekent het ook dat je beelden verloren gaan als de camera of de microSD-kaart worden vernietigd.

Toch is het voor ongeveer € 35,- een absolute koopje en een goedkope manier om je huis te beveiligen.

Bestel vandaag nog de TP-Link Tapo C200 voor de beste prijs op onze website.

Niet de juiste keuze voor jou? Bekijk dan hieronder het andere ruime aanbod aan webcams op onze website.

Zoektermen: TP-Link Tapo C200, Slimme beveiligingscamera, TP-Link beveiligingscamera, TP-Link Tapo C200 functies, TP-Link Tapo C200 prijs, Videokwaliteit slimme camera, Nachtzicht slimme camera, TP-Link Tapo-app, Lokale opslag beveiligingscamera, Vergelijking beveiligingscamera's, TP-Link Tapo C200 review

Meer in Elektronica

Meer in Elektronica

0 Vergelijk

Vergelijk producten

Op dit moment heb je nog geen producten die we kunnen vergelijken. Je kunt producten eenvoudig toevoegen in het overzicht op de product pagina.

Waarschuwing

Deze pagina bevat mogelijk producten en/of foto's die ongeschikt zijn voor minderjarigen.