De Ultieme Tips voor het Kiezen van een Soundbar in 2023

De Ultieme Tips voor het Kiezen van een Soundbar in 2023
De soundbar is ontworpen om een ​​beter geluid te geven dan de ingebouwde speakers

Wil je een soundbar kopen of ben je je aan het oriënteren? Hier lees je alle essentiële informatie over soundbars. 

Soundbar kopen
Wil je om welke reden dan ook een soundbar kopen? Dan ben je op BestePrijs aan het goede adres, want naast handige informatie zetten we ook de beste soundbars van dit moment voor je op een rij. Ook vind je op BestePrijs de beste soundbar aanbiedingen.

Wat is een soundbar?
Je herkent een soundbar direct aan zijn slanke, lange vorm. Dit toestel heeft meerdere speakers en past door zijn uiterlijk perfect onder je televisie. De soundbar is ontworpen om een ​​beter geluid te geven dan de ingebouwde speakers van je televisie. Je kunt het dan ook zien als een upgrade van de kleine speakers. Deze kleine speakers geven immers geen mooi geluid. Het klinkt dun, de bas ontbreekt en er is al snel een vervorming van het geluid. Soms versta je de acteurs nauwelijks en klinkt de muziek ook niet door je televisie.

Een soundbar kan je een goede surroundervaring geven. Uiteraard is dit niet de kwaliteit van de bioscoop, maar het komt in de buurt. Hiervoor worden verschillende tools gebruikt. Je hebt veel speakers, je kunt er losse draadloze speakers achter plaatsen en je hebt een aparte subwoofer voor de bas. Wel verschilt het in kwaliteit met goedkope varianten. De mogelijkheid om muziek te streamen vind je zowel in de goedkope als de duurdere modellen.

Een soundbar vind je in verschillende formaten. Bovendien kun je ze op elk moment op het tv-meubel plaatsen. Er is ook een ophangmogelijkheid. De kleinste modellen zijn vooral geschikt voor een slaapkamer of flat. De grotere modellen klinken vaak beter, maar zijn tegelijkertijd niet voor alles even bruikbaar.

Welke functies heeft een soundbar?
De soundbar heeft meerdere functies. De belangrijkste is het produceren van tv-geluid. Hoe hoger de prijs, hoe beter de soundbar zal zijn voor stereo en surround. De duurste modellen hebben ook Dolby Atmos, een 3D-geluid dat je helemaal omringt. Deze speakers worden vaak gebruikt om naar muziek te luisteren. Met een bluetooth soundbar is dit nog makkelijker. De meeste modellen hebben bluetooth. Je kunt het beste kiezen voor een soundbar met wifi. Zo zet je bijvoorbeeld eenvoudig je streamingdiensten over naar je tv.

Een wifi-soundbar valt echter wel in de hogere prijsklassen. Meer betalen biedt dus ook een groot aantal mogelijkheden. Daarnaast kun je bij sommige modellen ook een multiroom functie tegenkomen. Zo combineer je de soundbar met draadloze speakers in verschillende kamers, waar alles via een app te bedienen is. Zo hoor je het geluid van je tv bijvoorbeeld ook in de keuken of slaapkamer.

Welke merken maken de beste soundbars?
Tegenwoordig zijn er veel verschillende bedrijven waar je je soundbar kunt kopen. Dat geldt ook voor de grote tv-merken als Sony, LG en Samsung. Het voordeel hiervan is dat je je soundbar goed kunt aansluiten op de tv-schermen van dezelfde fabrikant. Ook Panasonic kan onder deze categorie vallen. Van de top 10 soundbars vind je onder meer namen uit de audiowereld terug. Deze merken kunnen immers duidelijk de expertise van onder meer Bose en Yamaha in de toestellen laten zien.

Bose staat bijvoorbeeld bekend om het leveren van een krachtig geluid, inclusief krachtige bas. Bij Yamaha draait het allemaal om een ​​goed oor voor muziek. Kijk daarom niet alleen naar de specificaties van een soundbar, maar ook naar de geluidskeuzes die bij verschillende merken horen. Online reviews kunnen je hier vaak bij helpen. Houd er rekening mee dat de testen die in het buitenland zijn gedaan niet altijd relevant hoeven te zijn. Sommige soundbars zijn niet beschikbaar in Nederland. Bijna de beslissing genomen en wil je een nieuwe soundbar kopen? Bovenaan het artikel vind je de beste soundbar aanbiedingen en beste soundbars van dit moment. Gebruik het in uw voordeel!

Een van de best verkochte modellen van dit moment is de Playbar van Sonos. Dit apparaat dient als voorbeeld voor een soundbar die naast goed tv-geluid ook uitstekend muziek kan weergeven. Dit model werkt ook goed met je overige draadloze speakers in huis en de Playbar van Sonos wordt geleverd met een uitbreiding van draadloze speakers om naast bijvoorbeeld je bank te plaatsen. Andere modellen die hiermee vergeleken kunnen worden zijn van de merken Samsung, Denon, Sony en Yamaha.

Bekijk hier alle soundbars en soundbases of kies één van de meest verkochte in onderstaande lijst

Zoektermen: Soundbar kopen, Beste soundbars, Soundbar aanbiedingen, Wat is een soundbar?, Voordelen van een soundbar, Functies van een soundbar, Dolby Atmos soundbar, Bluetooth soundbar, Wifi soundbar, Multiroom soundbar, Beste soundbar merken, Sonos Playbar, Vergelijk soundbar merken

Meer in Elektronica

0 Vergelijk

Vergelijk producten

Op dit moment heb je nog geen producten die we kunnen vergelijken. Je kunt producten eenvoudig toevoegen in het overzicht op de product pagina.